Tee niitä toiminnallisten lihasten liikkeitä!

Aikaisempaan postaukseeni kesätreenaamiseen liittyen moni kertoi jättäneensä salitreenit ja ryhmäliikunnat kesän ajaksi tauolle ja siirtyneensä ulkotreeneihin. Silti moni aikoi pitää lihaskuntoharjoitteluaan jollain tavalla yllä myös kesän aikana. Uskon, että treenimäärät monilla vähenee kesällä ja tietynlainen laiskuuskin iskee jossain vaiheessa. Itselleni on ainakin käynyt niin. Loman ensimmäiset viikot virtaa riitti enemmän kuin koskaan ja treenimäärätkin olivat sen mukaiset, mutta nyt on alkanut kaikki muu toiminta ja rentoilu kiinnostaa enemmän, mikä on tietysti aivan ok. Lomahan on rentoutumista varten 🙂

mökkitreenit

Mökilläkin voi tehdä pieniä treenejä kehonpainoa käyttäen

Koska monella treenimäärät kesällä vähenee eikä välttämättä ehdi salille treenaamaan niin montaa kertaa viikossa kuin haluaisi, on järkevämpää treenata kerralla useampi lihasryhmä. Jos pidät realistisena, että ehdit viikossa vain 1-2 kertaa salille, on ihan turha tehdä 5-jakoisella ohjelmalla treeniä. Kesän ajaksi voisinkin suositella enemmän toiminnallista treeniä eli muodosta treenisi moninivelliikkeistä, jotka kuormittavat montaa lihasryhmää samanaikaisesti. Saat lyhyessä ajassa kuormitettua koko vartaloa, syke nousee korkealle, kun koko vartalo joutuu tehdä töitä isojen kuormien liikuttamiseksi ja lihaskuntosi pysyy yllä kesänkin ajan.

Kävimme eilen Maijun kanssa kuvailemassa ja lenkkipolun varrella tuli vastaan pieni harjoittelupaikka, josta löytyi mm. 22 kilon tanko. Alla olevassa videossa teen tangolla Clean&jerk-liikettä, joka kuormittaa samalla kertaa koko vartaloa. Tässä on siis yksi hyvä liike toiminnalliseen harjoitteluun. Liike lähtee ikäänkuin maastavetona, rinnallevedon kautta etukyykkyyn ja työntö ylös. Isommilla painoilla voi käyttää pompautusta reisiltä apuna ylöstuonnissa. Tuossa on myös tärkeää pitää keskivartaloa koko ajan tiukkana ja tankoa rinnalle tuodessa joustaa jaloista alle. Sportyplanner.fi-sivuilta voit hakea enemmän ideoita toiminnalliseen harjoitteluun ihan ilmaiseksi.

Marko
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: