Kuka antaa pikavippejä 18 vuotiaille?

Olen ollut pikavippejä vastaan koko sen ajan kun ne on Suomessa ollut, ja kun kuulin että lainsäädäntö tiukkenisi niiden suhteen, olin enemmän kuin tyytyväinen. Kuitenkin selvästi pahemmin mitään ei tapahtunut, sillä pikavippejä tarjotaan vieläkin lähes kaikille, myös 18 vuotiaille.

Kävi nimittäin silleen, että eräs etäisempi sukulainen oli joutunut jo ongelmiin vippien kanssa, ja hän on vain 18v! Miten voi saada lainaa tuossa iässä, kun tuokin heepo on sen verran nuori ja äly ei vielä pelaa ihan parhaalla tavalla, että parempi olisi kun kukaan ei hänelle lainoja antaisi. Ja jotenkin musta tuntuu, että jos hänet tapaisi kasvotusten, ei kukaan olisi tuota lainaa myöntänyt. Nyt kuitenkin on mahdollista saada pikavippi, 18v tai enemmän ihan netistä ja vielä niin tajuttoman helposti. Pikavippivertailuja 18 vuotiaille on netti täynnä, ja noita lainamestojakin ihan sikana.

Ja vielä kun katsoo kuinka moni paikka tarjoaa pikavippejä 18 vuotiaille, niin ei toi todellakaan vaikuta olevan mitenkäään haastava homma vippiä saada. Ja se on paha juttu, sillä just lainat olisi sellasia missä olis tavallaan hyvä, ettei niitä sais ihan tuosta vain ilman kunnon harkintaa. Tilanne on kuitenkin nykyään ihan toinen, kun tarjolla on pikavippejä, ja vielä nopeasti. “Rahat heti tilillä”, “Pikavippi 18v”, mainoksissa vaan kerrotaan kuinka helppoa niitä on saada, ja kuinka nopeasti rahat ovat käytössäsi.

Tälläistä tämä nyt taitaa olla, vippejä annetaan taas kaikille. Tulee huolestuttavasti mieleen vuosi 2006 ja 2007, jolloin kaikkialta sai lainaa ja helposti. Ja mehän tiedetään miten siinä sitten kävi. Onko tää taas niin, että niistä virheistä ja ajoista ei ole mitään opittu? Varsinkin kun ei olla oikein vielä toivottu tästä edellisestäkään, niin ei oikein olisi varaa aiheuttaa mitään uusia kriisejä. Varsinkin kun suomalaiset on muutenkin ottanut ihan innoissaan velkaa jo muutenkin tässä monen vuoden ajan. Eikä kyseessä ole pelkästään asuntolainat tai autolainat. Ei, siinä on otettu kulutusluottoa ja pikalainaa, kaiken edellä olevan lisäksi.

Pahat pilvet ovat ilmassa, ja toivon että tätä samaa virhettä ei taas tehtäisi. Jos kuitenkin taas annetaan noin helposti vippejä 18 vuotiaille, on riski sen suhteen aika kova.

Marko
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: